Petrecerea timpului în natura îți îmbunătățește abilitățile sociale. În loc să te blochezi în casă la televizor sau la calculator, ieși la aer! Aleargă, plimbă-te, joacă-te! Intra în contact cu cei din jur! În casa posibilitățile de a interacționa real cu alții și de a-ți crește numărul de prieteni sunt limitate. Afară…e restul lumii!  

Afară te poți relaxa și poți elimina stresul. Activitatile în natură oferă aventură, entuziasm, încredere sporita în tine, mai ales daca incluzi sporturi, activități competitive, drumeții mai alerte sau o plimbare liniștită.

Plimbările în natură combat deficitul de atenție. Este dovedit că cei care petrec mai mult timp în aer liber au o memorie mai bună, productivitate și performanță intelectuală sporită. Creierul lor se oxigenează, plâmânii la fel. Desigur nu printr-o plimbare între blocuri sau pe un bulevard aglomerat, ci într-o padure, pe marginea unui lac sau măcar într-un parc.

Îți va plăcea ce vei vedea. Zilele astea de octombrie sunt superbe. Daca stai în casa, optezi pentru citit, TV, computer, telefon și ochii devin încordati, privirea obosită, dar afară, ochii se relaxează și se odihnesc, privirea devine mai limpede.


Petrecerea timpului în natură stimulează creativitatea. Chiar și persoanele mai puțin artistice se simt mai inspirate, creative și productive când se lasă absorbite de frumusețea naturii.


Legătura cu natura crește apetitul pentru viață. Când te intorci de la țară, de la munte sau de la plimbat/alergat în parc, ceva pozitiv și puternic se petrece cu tine. Ai sentimentul că înțelegi mai bine ce se întâmpla în jur, devii mai conectat la realitate.

Si nu în ultimul rând petrecerea timpului în natură te ajută să te reconectezi cu Creatorul. Admirând frumusețea naturii este imposibil să nu te gândești la Cel ce dă viață și o menține.

Te-am convins? Tu unde mergi în acest weekend?

Așteptăm poze prin care să ne arăți că te-ai bucurat de natură în aceste zile!