Interviu cu Emanuel Iuhas, un gentleman urban preocupat de tot ce e frumos și sănătos

Cei mai mulți dintre voi, probabil îl cunoașteți pe Emanuel Iuhas din mediul online, unde ne încântă privirile cu fotografii culese din călătoria sa în stilul urban.  Dacă nu “ați făcut conștiință” cu el pe Instagram sau pe blogul său,  cel mai probabil ați văzut poze si review-uri ale evenimentelor pline de inspirație pe care le-a organizat fără să știți că el este în spatele conceptului.

Emanuel este PR & Event Specialist, consilier de imagine și Fashion Blogger, iar pe lângă asta, un om cald, deschis, care ar povesti ore-n șir cu tine despre viață.. și bineînțeles modă. Am avut parte de o surpriză frumoasă, când Emanuel a fost invitat la un eveniment organizat de Ceainăria Respiro, unde și-a deschis sufletul în fața noastră. L-am cunoscut mai bine în mediul offline și a reușit să ne inspire cu povestea lui de viață.

Pentru că ne-am dorit să mai stăm puțin de vorbă cu Emanuel, am “spicuit” special 10 întrebări despre el, dar și stil vestimentar, la care ne-a răspuns cu același entuziasm. Curioși?

 

1. Cum l-ai descrie pe Emanuel Iuhas într-o singură propoziție?

Un gentleman urban preocupat de tot ce e frumos și sănătos.

2. Cum a început pasiunea ta pentru fashion și styling?

Începuturile duc undeva în copilărie, când mă distram desenând haine pentru mama și ea ulterior și le făcea la croitor. Conștient, pasiunea a început în liceu, deoarece atunci am realizat că e important să fiu diferit și să mă exprim prin hainele pe care le port.

3. Dacă nu ar fi fost fashion-ul, ce ți-ar fi plăcut să devii?

Dacă nu era moda, cu siguranță aș fi optat pentru actorie. Deși nici acum nu e prea târziu…

4. Până în acest moment, care este cea mai mare împlinire și satisfacție pe care o ai în sfera profesională? Dar în cea personală?

Sfera profesională s-a dezvoltat foarte frumos, deși nu am avut un plan în direcția asta. În liceu îmi doream să urmez Designul Vestimentar, mai apoi am studiat Comunicare și Relații Publice, am devenit între timp Decorator de Vitrine ca mai apoi să ajung PR&Event Specialist. Cred că întreg parcursul meu ca “angajat” e o satisfacție.

Pe plan personal, cea mai mare împlinire este faptul că am întalnit-o pe #doamnaIUHAS care mă iubește necondiționat, mă susține și mă inspiră în fiecare zi.

5. Care sunt cele mai importante 3 reguli în stil vestimentar masculin pe care orice bărbat ar trebui să le știe?

Pfff… e greu. În tot peisajul modei actuale e prea dificil să emiți reguli de “neîncălcat” . Cred cu tărie că o haină se poartă și nu te poartă pe tine ca individ, că cel mai important este să fii asumat și să experimentezi în limita posibilităților (stilistice, de siluetă/conformație , financiare etc.).

6. Care sunt piesele must-have pe care un bărbat ar trebui să le aibă în garderobă?

O garderobă masculină trebuie să pornească de la o jachetă clasică din denim, o super pereche de jeans și o pereche de încălțări timeless (Converse de exemplu).

7. La ce aspecte ar trebui să ne uităm atunci când cumpărăm o haină?

Eu, la shopping, aplic regula celor 3P: pretul per purtare. Adică cât de des pot purta acea haină ca să își merite banii. Cu cât acest număr crește exponențial, cu atât acea haină merită mai mult.

8. Ce părere ai despre consumerismul în modă? Dar despre second-hand sau moda sustenabilă?

Suntem în 2017 si toată media și publicitatea care ne înconjoară, îndeamnă la consum. Tendințe peste tendințe, must-have-uri diferite sezon după sezon, însă cel mai important este să rămânem noi înșine și să știm ce să luăm din tot amalgamul informațional. Sunt de părere că stilul nu ține cont de buget, drept urmare sustenabilitatea își are rostul, iar second-hand-urile sunt adevărate cufere cu comori.

9. Am văzut că ai o relație foarte frumoasă cu soția ta. Îi dai sfaturi despre cum să se îmbrace? Sau mai bine spus, ce i-ai spune unei femei atunci când își alege o ținută?

Este o întrebare capcană? Glumesc. Fac shopping împreună cu soția mea și de cele mai multe ori eu am mai multă răbdare decât ea la shopping. O sfătuiesc, desigur, însă de cele mai multe ori sprijinul e mai mare din partea ei.

O femeie modernă ar trebui să știe: ce siluetă are, care sunt culorile care i se potrivesc și ce calități și defecte are. Pentru că, cea mai importantă “funcție” a modei este cea de înfrumusețare.

10. Și pentru că noi suntem #RespiroTime, la final spune-ne care sunt hobby-urile tale și cum îți place să te relaxezi.

Mă pasionează moda, desigur. Dar și filmele. Când vreau să mă relaxez de cele mai multe ori aleg să fac „window shopping” pe Calea Victoriei, să urmăresc un film împreună  cu #doamnaIUHAS sau să răsfoiesc ediții vechi ale revistelor de modă.

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere