În ciuda numeroaselor evenimente haotice negative care au loc pe scena europeană în ultimii ani în general, și în țări precum Franța, Belgia și Anglia în special, sunt și oameni care ies din tipare și se arată binevoitori și gata să sară în ajutorul semenilor. Chiar în apărarea victimelor luate prin surprindere de un atacator terorist, înarmat și periculos.
Un astfel de erou neașteptat a fost Florin Morariu, un bucătar român, originar din Iași, care își începuse tura în noaptea de 3 spre 4 iunie în brutăria londoneză în care lucra.  Un atac terorist neprevăzut a făcut ca evenimentele banale ale serii să se transforme într-o adevărată luptă pe viață și pe moarte.

În jurul orei 22.20 ( 00.20 ora României), Florin a auzit zgomote putrenice și o agitație neobișnuită, așa că a ieșit să vadă ce se întâmplă. Două femei de naționalitate braziliană l-au rugat să le primească înăuntru, fiind vizibil speriate. A aflat căniște bărbați atacau oameni nevinovați pe stradă, așa că a luat două lăzi de plastic și a plecat pe urmele lor. Între timp însă aproximativ 20 de oameni au găsit refugiu în brutăria în care acesta lucra. 
Românul l-a văzut pe atacator în timp ce înjunghia niște cetățeni speriați: ”Nu am știut cum să reacționez... m-am gândit că deja sunt și eu în pericol și am zis să reacționez aruncând cu lada în el”, spunea acesta în timpul unui interviu oferit celor de la BBC News. Chiar după ce l-a lovit cu lăzile pe atacator, o mașină a poliției a venit la fața locului și a preluat controlul situației. 


În urma acestor evenimente, Florin Morariu a devenit cunoscut pe majoritatea site-urilor de socializare și la televiziuni internaționale. Toți l-au declarat un erou pentru că a dat dovada că solidaritate umană și că deși propria lui viață era pusă în pericol, nu a ezitat nicio secundă în a face tot ce depindea de el pentru a salva victimele aflate în pericol.

Dan Stoenescu, ambasadorul României în Tunisia spune despre acesta: ”Florin Morariu a fost un adevărat erou în timpul atacului terorist de la Londra. Mândru de românii din diaspora!”

Exemplul lui este unul care a avut cu siguranță un impact imens la nivel internațional și care a inspirat o mulțime de oameni să nu rămână pasivi atunci când semenii lor sunt în pericol, ci să ia inițiativă și să îi apere în nevoie. Un exemplu oferit prin practică, nu prin teorie este cel desăvârșit. Felicitări, Florin!

 

Resurse:
1. www.theindependent.co.uk
2. BBC News
3.https://www.youtube.com/watch?v=G0Hc1ESuBjk