Articole scrise de Cristina Ișvan 73


Body&mind
19 Septembrie Cristina Ișvan

Fiecare ne dorim să ne simțim bine, cât mai mult și cât mai des. Dar oare nu ar fi cazul ca uneori să nu mai căutam cu orice preț starea noastră de bine? Este posibil ca stările de bine să fie, în unele momente, în detrimentul rezolvării problemelor, a procesului gândirii, a moralității și a empatiei? Oare nu cumva întregul spectru al sentimentelor noastre diferite, de la furie la înflăcărare, de la revoltă, la indignare, de la vinovăție, la dezgust, au un scop binefăcător nouă? Nu cumva tocmai ele ne ajute să confruntăm situațiile neplăcute și să facem față provocărilor supraviețuirii? Fericirea de moment este un fel de semnal de siguranță, care indică faptul că nu există o nevoie de rezolvare a problemelor, o stare ce ne duce pe pilot automat și prea puțin ne face să ne mai deranjăm de ce se întâmplă în jur și să ne preocupăm de evenimentele curente, decât în măsura în care acestea ne afectează bunăstarea.

Exercițiu de autocontrol: cât poți aștepta?

miercuri, 12 sept. Cristina Ișvan
Excelență

Trecerea de la copilărie sau de la primii ani ai adolescenței când mama și tata ne satisfăceau aproape instant cererile și nevoile, la perioada adultă când ne vedem obligați să așteptăm pentru a primi ceva ce chiar merităm și ne este util, poate să fie frustrantă, dacă nu înțelegem cum funcționează recompensele și autocontrolul.

CITEȘTE ACUM

Norocul care te lasă chior

vineri, 31 aug. Cristina Ișvan
Body&mind

Motto: Nu numai că norocul însuşi e orb, dar de cele mai adeseori el îi orbeşte şi pe aceia pe care-i îmbrăţişează.

CITEȘTE ACUM

Atacul de panică – pauza anticipată, dar nedorită

miercuri, 29 aug. Cristina Ișvan
Body&mind

Pauză… pauză…Ne dorim cu toţii să avem parte de pauze în activitatea curentă, acele ieşiri din ritm ce ne ajută să ne relaxăm, să ne deconectăm şi să ne facem ordine în gânduri.

CITEȘTE ACUM

Abandonat de părinți la 3 luni, acum a terminat facultatea și visează departe…

marți, 28 aug. Cristina Ișvan
Inspirație

Deși povestea sa pare desprinsă din cărți sau filme, Alin Cojocariu e cât se poate de real și autentic.

CITEȘTE ACUM

Când ne explodează creierii

joi, 9 aug. Cristina Ișvan
Body&mind

“Nu te mai suport. Ești un nenorocit! Cum ai putut să faci una ca asta?” “ Urăsc viața asta.

CITEȘTE ACUM

Secretul este…

marți, 7 aug. Cristina Ișvan
El&Ea

Suntem în plin sezon de nunți. În fiecare săptămână vedem pe rețelele de socializare poze cu miri fericiți ce tocmai și-au declarat dragoste eternă și care pornesc la drumul în doi convinși fiind că fericirea lor va dura toată viața.

CITEȘTE ACUM

La mare, la soare, cu cartea în buzunare…

joi, 26 iul. Cristina Ișvan
Fresh

Am fost mai mulți ani reporter de teren și aproape de fiecare data când mergeam să iau un interviu unui oficial, fie că era primar sau director de instituție, persoană publică sau un om simplu, iar filmarea era realizată în interior, persoana respectivă sau cameramanul îmi spuneau “ să luam un cadru cu biblioteca”.

CITEȘTE ACUM

În fața morții, relațiile sunt esența vieții

luni, 23 iul. Cristina Ișvan
El&Ea

Vlad are 9 ani. Este un băiat vesel și cam zburdalnic. E vacanța mare și locuiește la bloc. Se jucau mingea împreună cu vecinii pe casa scării! Unul dintre copii aruncă mingea de la parter, iar el aplecat deasupra balustradei o prinde și o aruncă înapoi.

CITEȘTE ACUM

De ce te-ai dat jos din pat dimineață?

miercuri, 4 iul. Cristina Ișvan
Body&mind

Încă o dimineață, o nouă zi…  Ce te motivează să te dai jos din pat?  De ce te ridici când sună alarma?  Care este forța care te face să lași patul confortabil, perna moale, senzația plăcută de cald din așternuturi și să îți pui mușchii în mișcare și mintea la treabă? Să mergi la baie, să mănânci, poate chiar să alegi să mănânci ceva sănătos, să îți alegi haine potrivite, să pleci de acasă? Ce anume face ca zi de zi, lună după lună să ai energie și motivație să continui? Ce îți conduce viața?   Poate este examenul pe care trebuie să-l dai, poate este amintirea a ceva din trecut și speranța că poți recâștiga ce ai pierdut, poate este o persoană pe care o iubești, sau un obicei, o dependență pe care arzi de nerăbdare să o satisfaci sau poate e un puternic sentiment de mânie, ori dorință de îmbogățire sau răzbunare, ori poate că puțin din fiecare?  Poate ești condus de o problemă pe care trebuie să o rezolvi și întreaga ta existență de moment se concentrează pe această sarcină, poate e o relație pe care vrei să o menții sau să o recâștigi sau poate mai degrabă o valoare morală care te îndeamnă să fii om bun, să îți duci “crucea” cu onoare?  Există mii și mii de posibilități de răspunsuri, dar în linii mari sunt câteva categorii majore, câteva tipare care se repetă.

CITEȘTE ACUM

imagini

Imagini cu o puternică încărcătură
vizuală, pregătite pentru tine.
contact

Ai o întrebare sau vrei să ne faci o vizită? Scrie-ne

str. Doamnei, nr. 3, sector 3, București
0747170050
redactie la respirotime.ro
cine suntem?

Suntem tineri care vor să aibă un impact pozitiv asupra lumii din jur, având printre contribuitorii RESPIRO TIME specialiști și profesioniști din diverse domenii.

Despre noi si Echipa RespiroTime