Bucură-te de lucrurile mărunte, s-ar putea ca într-o zi să privești înapoi și să îți dai seama că erau lucruri mari" (Robert Brault).

Bucuriile mărunte adunate pe parcursul unei zile pot fi mai satisfăcătoare decât un sfârșit de săptămână excepțional. Când unești punctele între aceste mici bucurii, viața pare mai completă și mai frumoasă, iar tu ești mai fericit.  

Toți vrem să fim fericiți. Este o dorință universală precum nevoia de apă, alimente și aer curat. În mod ironic însă, prea mult timp petrecut în căutarea fericirii s-a dovedit de fapt a scădea fericirea generală a unei persoane. Soluția ar fi să te concentrezi mai puțin pe obținerea fericirii și mai mult pe detaliile care îți înfrumusețează zilnic viața. Iată câteva idei concrete:  
1. Bucură-te de răsăritul soarelui! Se întâmplă 365 de zile pe an. Dar, cât de des te oprești cu adevărat să îl vezi? Contemplarea răsăritului este un spectacol de culoare și lumină, dar și o metodă străveche de vindecare, oferind totodată un prilej de relaxare și  reflecție.
2. Oferă-te să îi ajuți pe ceilalți! Altruismul stimulează fericirea. Cu cât  vei oferi mai mult, cu atât mai multă satisfacție și bucurie vei primi. 
3. Bucură-te când plouă și după ce se oprește ploaia! Totul miroase a proaspăt, a curat și a viață. 
4. Bucură-te de un somn de calitate! Opt ore de somn odihnitor cresc șansele de a fi fericit și îmbunătățesc productivitatea.
5. Râzi din toată minima! Râsul este cel mai bun medicament. O doză strașnică de râs poate crește imunitatea, reglează ritmul cardiac, oferind o senzație asemănătoare cu cea de după un antrenament fizic.
6. Bucură-te de o îmbrățișare sinceră! Îmbrățisările ne pot îmbunătăți starea de spirit, scad tensiunea arterială și alungă stresul.

Resurse:
http://tinybuddha.com/blog/40-little-things-that-make-a-big-difference-in-your-day/
http://www.wisebread.com/100-small-things-that-can-bring-you-joy