5 destinații de poveste pe care trebuie să le vizitezi iarna

Ți-ai imaginat vreodată că un loc te poate transpune într-o filă de poveste într-o secundă, atât cât privești o fotografie? Astăzi, te invit într-o călătorie virtuală în cinci dintre cele mai spectaculoase destinații de iarnă. Sper ca la finalul materialului să treci pe #wishlist-ul tău, următoarea țară pe care vrei să o vizitezi. Și pentru că vremea de-afară și atmosfera de sărbătoare ne-a transpus deja într-o poveste magică, îți propun să te lași fermecat de frumusețea iernii așa cum e ea dezvăluită de următoarele destinații de vacanță.

Tromso, Norvegia

Știai că orașul Tromso este supranumit și Parisul Nordului? Dacă deja ai fost prin Paris și vrei să vizitezi un loc spectaculos, în nordul Norvegiei te poți bucura de peisaje absolut feerice de care te vei îndrăgosti instant. Odată ce este îmbrăcat în alb, orașul se schimbă radical, însă principalul motiv pentru care îți recomand să-l vizitezi iarna este legat de Aurora Boreală, de spectacolul naturii care poate fi observat între lunile decembrie-martie. Înainte de a-ți face bagajul spre Tromso, e bine să știi că temperaturile coboară până la -15 grade Celsius, iar activitățile populare sunt plimbarea cu sania trasă de reni sau cu snowmobilul tras de câini. Palpitant, nu?

Sursă foto : fjordtravel.no

Sursă foto: best-served.co

Abisko, Suedia

Un alt loc situat destul de aproape de granița norvegiană și de unde poți admira Aurora Boreală este Parcul Național Abisko, din nordul Suediei. Interesant este că stațiunea se află la doar 195 km de  Cercul Artic! Deși această zonă este utilizată în mod special pentru cercetări de mediu și are o mulțime de laboratoare, se bucură și de numeroși turiști care au ocazia de a practica sporturi de iarnă, schi și totodată se pot relaxa într-o locație nepoluată.

Sursă foto: blog.tripcreator.com

Sursă foto: itjustlight.com

Laponia, Finlanda

Știai că în Laponia totul este acoperit de zăpadă din octombrie până în martie? Deși este o provincie a Finlandei, această regiune se întinde pe suprafața a 4 țări: Finlanda, Suedia, Norvegia și Rusia, iar peisajul este unul care te lasă fără cuvinte.  Fiordurile, văile adânci, ghețarii și munții te vor transpune într-o filă de basm. Dacă ești o persoană pasionată de fotografie, e bine să știi că în acest ținut de poveste ai lumină naturală doar între orele 10:00 – 15:00. Locuri pe care trebuie să le vizitezi aici sunt: ferma de reni, ferma de husky, parcul artic, unde poți servi o ciocolată caldă într-un igloo de gheață, dar și vestitele parcuri ale lui Moș Crăciun. 

Sursă foto: online-tourism.net

Sursă foto: arcticdirect.co.uk

Zermatt, Elveția

Zermatt este un orășel situat la altitudinea de 1620 m, la poalele masivului Matterhorn din Alpii Pennini, înconjurat de munți și ghețari, fiind una dintre cele mai renumite stațiuni turistice de schi și alpinism. Ce trebuie să știi e că în Zermatt, nu se poate ajunge cu mașina, ci doar cu trenul montan din localitatea Tasch, iar în oraș nu se circulă decât cu vehicule electrice. Tocmai de aceea, este foarte curat și nepoluat. De asemenea, cel mai frumos traseu feroviar din lume se află aici, unde poți călători cu Glacier Express timp de 6 ore, din Zermatt la St. Moritz. Peisajele de munte sunt absolut spectaculoase cu văi adânci, tuneluri și poduri, iar experiența acestei călătorii este una de neuitat!

Sursă foto: cdn.justluxe.com

Sursă foto: www.wallpaperup.com

Reykjavik, Islanda

Dacă îți dorești un city break într-o capitală, Reykjavik, cea mai nordică dintre capitalele lumii, ar trebui să fie pe lista ta. Deși tot ce ai de văzut în capitală poți parcurge într-o singură zi, în afara ei poți admira niște peisaje unice! Islanda este o insula enigmatică ce ascunde un relief extraordinar, desprins din povești. În acest loc poți întâlni pretutindeni ape termale cu temperaturi de peste 40 grade Celsius, lagune glaciare, vulcani, cascade, plaje cu nisip negru, ceva de-o frumusețe tulburătoare. Locul cel mai faimos din Islanda este Laguna Albastră, născută pe baza unei formațiuni de lavă. Apa este deosebit de bogată în minerale, precum siliciu și sulf, fiind remediu împotriva unor boli de piele. Clar, Islanda este un loc care trebuie văzut măcar o dată în viață!

Sursă foto: xinature.com

Sursă foto: adventures.is

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere