Astăzi, arta nu mai are limite. De la picturile cu Gioconda am ajuns să ne mirăm la pozele editate în Photoshop iar muzica făcută cu laptopul și un program piratat bate în ascultări pe marii compozitori: Mozart, Beethoven și Bach la un loc. Te provoc să descoperim împreună cinci artiști contemporani care mi-au atras atenția prin modul în care au trecut de barierele existente până acum.

Damon Belanger - Dresorul de umbre

Dacă vă plimbați în jurul orașului Redwood City, California, ați putea observa că ceva nu este în regulă. Acordați o atenție deosebită umbrelor și veți vedea că acestea sunt ciudate. Florile izvorăsc din umbrele rafturilor de biciclete, cutiile poștale se transformă în monștrii umbroși, iar maimuțele atârnă în jurul parcării. Ce se întâmplă?

Ei bine, inainte de a o lua razna, nu-ti face griji, pentru că toate acestea sunt de fapt opera lui Damon Belanger, un artist grafic care locuiește și lucreaza în San Francisco. El a fost însărcinat să instaleze 20 de umbre false în zona centrală a orașului Redwood City pentru a aduce mai multă creativitate în zonă și, după cum puteți vedea, cu siguranță a reușit să facă acest lucru. "Umbrele mele oferă o aură diferită obiectelor obișnuite astfel încât oamenii să se poată distra puțin în viața lor de zi cu zi", spune artistul. Derulați în jos pentru a vedea unele dintre umbrele îmbogățite.


 

da Vidci - Bulgarul pus pe șotii

Zilele acestea am fost uimit să văd pe internet niște semne de circulație diferite. Banalul semn de interzis s-a transformat într-o floare și cel de cedează trecerea într-un tablou cu Mona Lisa.

Artistul bulgar a declarat : ,,ideea din spatele acestui proiect este să-mi fac orașul, Sofia, Bulgaria, un loc mai colorat și să fac oamenii care îmi întâlnesc semnele să zâmbească."

Tim Hoekstra - Olandezul îndrăgostit de plaje

Lasă-mă să încerc să-mi prezint munca! Întotdeauna a fost fascinat de desene, de artă stradală și de alți oameni creativi. Din copilărie, a desenat și a pictat.

,,Îmi place ideea de artă temporară deoarece toate lucrurile din viață sunt temporare. Am crescut pe plaja în care am trăit în timpul verii. Am desenat mereu pe plajă folosind materialele pe care le-am găsit acolo. Acum 6 ani am început să folosesc o greblă. Astfel am putut face desenele mult mai mari. Pentru că au devenit atât de mari, am vrut să văd rezultatul de sus."

Astfel, Tim a montat un GoPro pe un zmeu, ca să facă fotografiile. Mai nou a decis să folosească o dronă.

O pictură pe plajă durează aproximativ 4 ore și este stricată odată cu refluxul.

Raku Inoue - Florarul non-conformist

Trebuie să recunosc că am fost un iubitor al insectelor încă de mic. Îmi plăcea să mă joc cu furnicile și întotdeauna eram fascinat de zborul fluturilor. Viața la București m-a învățat că insectele pot fi și nesuferite sau în traducere liberă: gândaci de apartament.

Raku Inoue reușește să dea o nouă înfățișare insectelor iar florile îl ajută să facă acest lucru. Cum? Te las să descoperi în pozele următoare.

Pete Howlett - Pictor sau muzician?

Pete Howlett, cel mai mare producator de ukulele independent din Marea Britanie și singurul producător al Orchestrei de Ukulele din Marea Britanie, a creat manual o suită de ukulele care au fost pictate și urmeză să fie folosite de Orchestra de Ukulele din Marea Britanie.

Instrumentele vor fi prezentate la un concert de caritate găzduit de prezentatorul  Jon Snow unde Orchestra de Ukelele din Marea Britanie va cânta alături de vestita trupă Clean Bandit la The Jazz Café, pe 12 septembrie. Banii incasați vor fi direcționați către ajutorarea bolnavilor de Hepatita C.